06 - 50 855 625 [email protected]

Hoe ik werk

Mijn werkwijze bestaat bij het maken van een compleet ontwerp uit: een intake, het uitwerken en bespreken van het schetsontwerp, het uitwerken van de werktekening en het beplantingsplan en, indien gewenst, het coördineren van de aanleg.

Daarnaast bied ik tuinadvies aan bij vragen over de inrichting van de tuin, voor een advies over de juiste plantkeuze of het maken van een schetsontwerp.

Intake

Ieder project begint met een eerste kennismaking. Samen lopen we door de tuin. We bespreken de beste aanpak die past bij de wensen, het budget en het beoogde eindresultaat.

Na de kennismaking wordt een projectvoorstel opgesteld. Hierin staat een omschrijving van de werkzaamheden, de afspraken die we hebben gemaakt en de totale kosten.

Schetsontwerp

Na het inmeten van de tuin, wordt een schetsontwerp gemaakt. Dit is een basisontwerp in hoofdlijnen, zonder matenplan en specificatie van materialen en andere informatie.

Een perspectieftekening kan onderdeel uitmaken van het schetsontwerp, ter verduidelijking van het plan.

Compleet ontwerp

Een compleet ontwerp wordt, na het maken van het schetsontwerp, uitgewerkt in twee tekeningen. Een werktekening en een beplantingsplan.

De werktekening is een technische tekening met matenplan en eventueel lichtplan, inclusief alle informatie en details voor de uitvoerder/hovenier.

Beplantingsplan tekening

Het beplantingsplan wordt in kleur uitgewerkt met de plantennamen en aantallen. Met deze tekening kunt u de tuin laten aanplanten of dit eventueel zelf uitvoeren.

Zowel de levering van de bomen en planten en het aanplanten van de tuin, kan voor u geregeld worden. De beplanting komt rechtstreeks van de kweker.

Beplantingsplan informatie

Bij de tekening hoort een o.a. een foto-overzicht, een aantallenlijst met kosten en een onderhoudsplan per maand.

Alle informatie handig gebundeld, om jarenlang te raadplegen.

Aanleg

De coördinatie van de aanleg is vaak onderdeel van een project. Hiervoor werk ik samen met een geselecteerde hovenier bij u in de buurt. Ik werk alleen samen met klantgerichte vakmannen.

Samen met deze hovenier bespreek ik de werktekening en alle details. De hovenier stelt vrijblijvend een offerte op. Tijdens het project heb ik, wanneer nodig, regelmatig afstemming met de hovenier over de uitvoering en de planning.

Voor de levering van de beplanting werk ik samen met Boomkwekerij en Plantencentrum Visser Plant. De planten komen rechtstreeks van de kweker.

Maar ook hier is ieder project maatwerk. U kunt alles zelf doen, alles uitbesteden of alle varianten daar tussen in.

 

Tuinadvies

Voor een specifieke tuinvraag, hulp bij plantenkeuze of ontwerp van veranda’s, tuinhuisjes of andere bouwwerken kunt u mij inschakelen voor tuinadvies.

Bij tuinadvies zijn, afhankelijk van de vraag en uitwerking, één of twee afspraken bij uw thuis gebruikelijk. Ik zal vooraf een eerste inschatting geven van de kosten.

Voor een kleiner budget biedt tuinadvies ook uitkomst.

Heb je een tuin die je met mij wilt bespreken?